Met Altura Facilitaire Diensten bent u verzekerd van een schone omgeving!

De door de overheid afgekondigde en aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus gelden vooralsnog tot 6 april 2020. Zoals de situatie er nu uitziet, zet Altura de dienstverlening ‘gewoon’ voort. Zoals voor alle Nederlanders geldt, houd ook Altura de richtlijnen en adviezen van de overheid in acht. Hier bovenop hebben onze medewerkers reeds extra wegwerphandschoenen en onze laatste kleine hoeveelheid desinfecterende handgel ontvangen voor tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Vooralsnog ligt de focus van ons werk nu bij het extra goed reinigen van de zogenaamde ‘aanraakvlakken’ in de complexen. Dat betekent; deurklinken, deurposten, brievenbussen, liftbedieningspanelen, leuningen en dergelijken. Het grote schrobwerk zullen wij daarom achterwege moeten laten. Let wel: aanvegen doen we zeker, maar echt vuile vloeren, laten wij uiteraard niet zo achter.

  • Bovendien zijn onze medewerkers verzocht om
  • sociale contacten met bewoners/derden zoveel als mogelijk te beperken. Gedag zeggen kan uiteraard, maar wel op gepaste afstand;
  • voldoende afstand van anderen (richtlijn 1,5 meter) te houden;
  • lunchen in de auto of in de openlucht (indien het weer en de drukte met mensen dat toelaten);
  • in het bijzonder op de hygiëne te letten en daarom zoveel als mogelijk handschoenen te dragen en geregeld de handen te wassen tijdens werk;
  • indien er verkoudheidsklachten zijn, zichzelf dan ziek te melden.

Laten we met zijn allen het virus serieus nemen, het is voor iedereen een lastige situatie waarop wij ons niet op konden voorbereiden. Mochten er nog vragen zijn, bel, mail of app dan even.